Fidante

Belastingadviseurs

Ondernemersaftrek en startersaftrek

Als ondernemer heeft u mogelijk recht op ondernemersaftrek. Het gaat dan vooral om de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Voor deze aftrek moet u voldoen aan het urencriterium

Zelfstandigenaftrek:

Als u ondernemer bent en u voldoet aan het urencriterium heeft u recht op zelfstandigenaftrek. In 2012 bedraagt de zelfstandigenaftrek (voor ondernemers tot 65 jaar) € 7.280. U kunt dit bedrag in mindering brengen op uw winst.

Uitgaande van het maximum inkomstenbelastingtarief van 52% in 2012 levert dit u een voordeel van € 3.785 op.

Startersaftrek:

Als u recht heeft op zelfstandigenaftrek heeft, komt u wellicht ook in aanmerking voor de startersaftrek. U heeft recht op startersaftrek als u in 1 of meer van de 5 voorafgaande kalender jaren geen ondernemer was en u de startersaftrek niet vaker dan 2 keer heeft toegepast. De startersaftrek bedraagt in 2012 € 2.123.

Uitgaande van het maximum inkomstenbelastingtarief van 52% in 2012 levert dit u een maximaal voordeel van € 1.103 op.

Let op:

U heeft alleen recht op startersaftrek en zelfstandigenaftrek als u ondernemer bent en u aan het urencriterium voldoet. Wij beschikken over veel ervaring met betrekking tot het aantonen van ondernemerschap en zijn dan ook in staat om u te helpen kwalificeren als ondernemer voor de Belastingdienst.

 

Zoeken

Our website runs
over HTTPS.